Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2017

JANGAN SEDIH, KITA SEMUA HEBAT

ASSALAMUALAIKUM
"Kau ni bodohlah, buat benda tu pun tak pandai"." Kau ni study terer, tapi satu kerja pun tak reti buat, harap otak ja pandai ,tapi ermm". Orite ini aku bagi beberapa contoh situasi. Pernah tak kalian berada dalam situasi ini? Memang menyakitkan hati bila ada orang yang pandang rendah pada kita kan? Semestinya sakit hati. Pedih wei menusuk ke dalam kalbu kata2 tu. Macam nak sound dia balik. But as orang yang berakal, tak perlulah buat macam tu. 
Sebenarnya, setiap orang ada kekuatan dan kelemahan masing-masing. Kalian ada kelemahan, aku juga punya kelemahan and of course orang yang mengata itu pun ada kelemahan. Jangan pedulikan apa yang orang kata. Di sebalik kelemahan, pastinya terselit kekuatan. So, jangan disebabkan ada kelemahan, kalian rasa tak berguna. Kan kalian ada kekuatan. Tak ada? Nampak sangat membohongnya haha sebabnya setiap manusia pasti ada kekuatan masing2 walaupun sedikit. Cari dan gali kekuatan itu wahai teman.

Aku cuma nak cakap, …